usmanaliaslam/Pixabay

پاکستان، یکی از ۱۰ کشور برتر در دریافت حواله‌های مالی از خارج، ممکن است از فناوری بلاک‌چین برای ساده‌سازی این روند استفاده کند. بلال بن ثاقب، مشاور ارشد وزیر دارایی و عضو شورای رمزارز پاکستان (PCC) این خبر را در روز دوشنبه اعلام کرد.

پاکستانی‌های مقیم خارج در سال ۲۰۲۳-۲۴ بیش از ۳۱ میلیارد دلار از طریق کانال‌های سنتی ارسال کردند که اغلب کند و پرهزینه هستند. بلال بن ثاقب در مصاحبه‌ای با CoinDesk بیان کرد که هزینه‌ها می‌تواند بیش از ۵ درصد باشد.

حواله‌ها درآمدهایی هستند که مهاجران به صورت نقدی یا کالا به خانه می‌فرستند. این نقدینگی از خارج برای بسیاری از کشورها مانند یک نجات‌دهنده عمل می‌کند و در زمان بحران‌ها به‌عنوان یک پوشش محافظ عمل کرده و می‌تواند موتور رشد پایدار باشد.

“شورای رمزارز پاکستان به بررسی راه‌حل‌های حواله مبتنی بر بلاک‌چین خواهد پرداخت تا هزینه‌ها و تأخیرها را کاهش دهد”، بلال بن ثاقب گفت. “علاوه بر این، ما در آموزش بلاک‌چین، برنامه‌های بهبود مهارت و توسعه وب ۳ سرمایه‌گذاری خواهیم کرد تا استعدادها را پرورش دهیم، اشتغال را افزایش دهیم و رشد اقتصادی را تحریک کنیم.”

فناوری بلاک‌چین می‌تواند کمک کند تا نقل و انتقالات مالی از خارج با حذف واسطه‌هایی مانند بانک‌های رابط بهبود یابد و هزینه تراکنش‌های فرامرزی را به طور قابل توجهی کاهش دهد. سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در سال ۲۰۲۰ این موضوع را مشاهده کرد.

تجارت در رمزارزها و استیبل‌کوین‌ها طبق یک دایره‌الاحکام از بانک مرکزی پاکستان در سال ۲۰۱۸ که موسسات مالی را از تسهیل تراکنش‌های رمزارزی منع کرده، همچنان در پاکستان ممنوع است.

با این حال، پاکستان یکی از پنج کشور آسیایی است که در شاخص پذیرش جهانی رمزارزهای Chainalysis 2024 معرفی شده است. بخشی از جمعیت از دارایی‌های دیجیتالی برای محافظت در برابر تورم و نوسان در نرخ ارز خارجی و اقتصاد کلی استفاده می‌کنند.

بلال بن ثاقب افزود: “این نشان‌دهنده تقاضای قابل توجهی است با وجود خلأ قانونی. بیش از ۶۰ درصد از جمعیت ۲۴۰ میلیونی پاکستان زیر ۳۰ سال هستند، و جوانان با استعداد از نظر فناوری آماده پیشرفت در بلاک‌چین و نوآوری وب ۳ هستند. شورای رمزارز پاکستان قصد دارد این پتانسیل استفاده نشده را با حمایت از یک چارچوب قانونی روشن و پیشرفته باز کند.”

شورای رمزارز پاکستان همچنین در حال بررسی ابتکاراتی مانند توکن‌سازی دارایی‌های واقعی و ایجاد جعبه‌های شنی قانونی است و اطمینان از تطابق با استانداردهای کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) را نیز در نظر دارد. FATF پاکستان را در سال ۲۰۲۲ از لیست خاکستری خارج کرد.

بالال بن ثاقب گفت: “جریان‌های رمزارزی غیرقانونی یک نگرانی است. بدون مقررات، رمزارزها می‌توانند تراکنش‌های فرامرزی غیرقابل ردیابی را تسهیل کنند، که کمبود دلار را تشدید می‌کند. اولین گام شورای رمزارز پاکستان ایجاد یک چارچوب قانونی قوی و شفاف است که بر تطابق با مقررات شناسایی مشتری (KYC) و ضد پول‌شویی (AML) برای تمام فعالیت‌های رمزارزی تأکید می‌کند.”

سیاست‌های نظارتی در حال تکامل است و این شامل منطقه جنوب شرقی آسیا نیز می‌شود، پس از حمایت رئیس‌جمهور دونالد ترامپ از صنعت دارایی‌های دیجیتال پس از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا.

هفته گذشته، ترامپ برنامه‌هایی برای ایجاد یک ذخیره استراتژیک بیت‌کوین اعلام کرد که از بیت‌کوین و سایر سکه‌های ضبط‌شده در طول اقدامات اجرایی تشکیل می‌شود. بلال بن ثاقب مطمئن نبود که چنین حرکتی برای پاکستان مناسب باشد.

او افزود: “در حالی که ساخت ذخیره بیت‌کوین از دارایی‌های ضبط‌شده می‌تواند جذاب باشد، اجرای قانون رمزارزی پاکستان در مراحل ابتدایی است و به ندرت دارایی‌های غیرقانونی در مقیاس وسیع توقیف می‌شوند. هر حرکتی به سمت یک ذخیره استراتژیک نیازمند گفتگوی دقیق با صندوق بین‌المللی پول و FATF است تا از به خطر افتادن حمایت‌های بین‌المللی یا وضعیت پس از لیست خاکستری پاکستان جلوگیری شود.”

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *