رئیس بانک مرکزی اروپا، کریستین لاگارد اعلام کرده است که این بانک به دنبال انتشار یوروی دیجیتال تا اکتبر ۲۰۲۵ است، مشروط بر اینکه قوانین لازم به اجرا درآید. با این حال، طبق گزارش رویترز، قانونگذاران به تازگی درباره توانایی یوروی دیجیتال در موفقیت تردید دارند.
قانونگذاران پس از قطعی در سیستم پرداخت Target 2 (T2) در ماه گذشته که مانع از تسویه حساب معاملات برای یک روز شد، نسبت به اعتماد به بانک مرکزی اروپا در مدیریت یوروی دیجیتال مردد هستند. سیستم T2 مخصوص تراکنشهای بزرگ است.
هرچند یکی از مقامات بانک مرکزی اروپا اظهار داشت که یوروی دیجیتال مشابه سیستم پرداخت فوری TIPS که ۲۴ ساعته و برای تراکنشهای کوچکتر است، عمل خواهد کرد. کویندسک از بانک مرکزی اروپا برای اظهار نظر درخواست کرد.
بانک مرکزی اروپا مصمم است که یوروی دیجیتال به مرحلهی اجرا برسد. لاگارد در کنفرانسی خبری گفت: «فابیو پانتا در هیئت مدیره و سپس پیرو چیپولونه، که جایگزین فابیو شده، با تیمی عالی پیشرو هستند. این تیم تمرکز خود را بر تسریع روند و جلب همکاری همه ذینفعان یعنی پارلمان اروپا، شورای اروپا و کمیسیون اروپا گذاشته تا بتوانیم واقعیت یوروی دیجیتال را به انجام برسانیم.»
تصمیمگیری درباره صدور یوروی دیجیتال پس از اجرایی شدن قوانین توسط شورای حکومتی اتحادیه اروپا اتخاذ خواهد شد. شورای حکومتی شامل لاگارد، پانتا و دیگر اعضای هیئت مدیره بانک مرکزی اروپا و همچنین روسای بانکهای مرکزی ملی است.
یوروی دیجیتال که به عنوان ارز دیجیتال بانک مرکزی اتحادیه اروپا (CBDC) شناخته میشود، طی سالها با نظرات مختلفی روبرو شده است. برخی کشورها مانند اسپانیا در گذشته نیازی به یوروی دیجیتال احساس نکردهاند، اما لاگارد تأکید کرد که این نیاز اکنون حیاتی است.
لاگارد گفت: «فکر میکنم این مسئله بسیار مهم است و برای کسانی که شکاک هستند، اکنون به نظر میرسد که از همیشه بیشتر اهمیت و ضرورت دارد، هم در سطح کلان و هم در سطح خردهفروشی.»
اگر اتحادیه اروپا تصمیم به صدور یوروی دیجیتال بگیرد، در مسیر کشورهایی مانند باهاماس، جامائیکا و نیجریه که ارزهای دیجیتال بانک مرکزی خود را راهاندازی کردهاند، قدم میگذارد و از موضع ایالات متحده که تصمیم به تولید آن نگرفته، فاصله میگیرد.
یوروی دیجیتال – که به عنوان ارز دیجیتال بانک مرکزی اتحادیه اروپا (CBDC) شناخته میشود، طی سالها با نظرات مختلفی روبرو شده است. برخی کشورها مانند اسپانیا در گذشته نیازی به یوروی دیجیتال احساس نکردهاند، در حالی که قانونگذاران خواستار توضیحات بیشتری برای آن شدهاند.